Merhaba Dünya


printf(“Merhaba Dünya”); ve merhaba Dünyalılar. Ben Fransa ülkesinden İpek. Chambery denen şehirde yaşıyorum. Burası bir şehir, evet elli altı bin nüfusuyla bir şehir. Bizim orada buna köy bile demezler ya neyse. Tarsus bile üç yüz yirmi bin nüfusuyla..Amaan cidden neyse. Bu arada aslında Türküm.. Yani tastamam Türküm ve de doğruyum çalışkanım tabiî ki de. Hatta o kadar Türküm ki çekik çekik gözlerimle kimse sen Türksün demez. Ne alaka demeyin Türkiye topraklarında o kadar karışmışız ki Arabıyla, Yunanlısıyla, Bulgarıyla..ve yazamadıklarım sizlerden özür diliyorum ve hepinizi saygıyla selamlıyorum. Yanlış anlaşılmasın kafatasçı falan zannetmeyin. İyi ki de karışmışız. Hepinizi, hepimizi çok seviyorum. Bu renk cümbüşünü, yüz cümbüşünü, kültür cümbüşünü. Farklı düşünceler, dinler, mezhepler. Hepsi bize hoşgörüyü, kardeşliği, saygıyı öğretiyor; ama belli ki öğrenecek ve öğretilecek hala çok şey var. Hatta keşke biraz da siyah tenli insanlarla karışsaymışız; çünkü bazen zencilere bakarken buluyorum kendimi burada. Sonra da korkuyorum şimdi ters bir şey anlaşılmasın ırkçı mırkçı zannetmesinler beni diye. Ukraynalı arkadaşımın dediği gibi, bizim orada bunlardan olmadığından ilginç geliyor insana. İlk defa görünce bakası geliyor insanın. Ben buraya evlilik nedeniyle geldim. Karışmaya burada devam ediyorum yani. Aşkımızın arkası yarınını burada çekelim dedik. Ah o da ayrı hikaye zaten. Benim ki büsbütün kader, kısmet.

Neyse ne diyordum. Ben İpek, Chambery’den. Burada bir sürü yeni şey gördüm, öğrendim, öğreniyorum geldiğimden beri. Geldiğim de bir sene falan olmadı ha. Gerçi o yüzden de yazayım istedim biraz; çünkü insan yaşadıkça normalleştiriyor her şeyi, her şey sıradanlaşıyor. Ben de buna bir an önce mani olmak için bu blogu açayım dedim. En azından bana normalleşse bile tecrübelerimi sizinle paylaşmak ve hatta belki birine yardımcı olmak istedim. Ve hatta iyi bir bloger olursam belki şirinleri bile görebilirim. Şimdiden herkese hoş geldiniz diyor; büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öpüyorum.

Yorumlar

  1. kızım hayatının yarısından fazlasını benle geçirdin, sen bir yıllık kocandan bahset benden bahsetme olmaz ki!!!

    YanıtlaSil
  2. Fransa'ya gel senden de bahsedeyim:)

    YanıtlaSil
  3. Orta halli bir barda bira ne kadar orada yien?

    YanıtlaSil
  4. 4,5-5 euro civarında bir 50'lik; ama biranın markasına, türüne, nerden aldığınıza vs bağlı. Alkol oranları biraz daha yüksek genellikle. O yüzden de 50'liğe büyük diyorlar. 25cl normal boy onlar için.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Hı hı evet! Hımmm...Devam edin lütfen...hımm..

Popüler Yayınlar