Hayatta Korkulacak Şeyler Listesi!

Korkun!

Başta kendinizden korkun, kendi potansiyelinizden, yaptıklarınızdan, yapacaklarınızdan, yapabileceklerinizden...Tehlikeli olmaktan, bir şeyleri değiştirmekten, bir taşı yerinden oynatmaktan, fark edilmekten, fark ettirmekten, bilinç oluşturmaktan, ürün ortaya koymaktan, yaratmaktan korkun. Kendi elleriniz sizden bağımsız bir şeyler yapmaya kalkarsa bağlayın onları. Diliniz sizden bağımsızlığını ilan ettiyse tutun, ısırın. Kendinizi internetsiz bir odaya kilitleyin. Öyle ulu orta dolaşıp, konuşmayın. Korkun, çok korkun! Hep korkun!

Sonra "sen" dediklerinizden, sevdiklerinizden, aşık olduklarınızdan, sırrınızı verdiklerinizden, dost dediklerinizden korkun! Kardeşim dediklerinizden, birlikte yemek yediklerinizden, aynı bardaktan su içtiklerinizden. Aynı değerleri paylaştıklarınızdan, aynı rüyaları gördüklerinizden, birlikte iş aradıklarınızdan, birlikte çalıştıklarınızdan, aynı kitabı okuduklarınızdan, birlikte yemek pişirip, halı sahada aynı takımda olduklarınızdan korkun! Yukarıdan gelen emirler gibi korkun hem de.

Düşünmekten korkun! Zaten en büyük suç, değil mi?

Tecavüze uğramaktan korkun! Canınızın acıması ya da ruhunuzun parçalanması, psikolojinizin bozulması değil sorun; evlilik dışı bir ilişki yaşamak bize her türlü ters.

Çocuk olmaktan korkun, çünkü amcalar ya da teyzeler onları, onların istediği gibi sevmenizi isteyebilir. Korkun, onlara itaat edemezseniz ne olur? Bir düşünün!

Hamile kalıp sokaklarda dolaşmaktan korkun! Bir hava almak, iki insan görmek mi önemli, diğerlerinin ne düşünecekleri mi? Tabii ki diğerleri! Gerekirse önceliklerinizi değiştirin.

Mutlu olmaktan korkun, ya gülümserseniz, hele bir de gülerseniz. Kahkaha mı, tövbe estafurulah! Yoksa bir de kadın mı! Kapat sayfayı, kapat kapat, sonrasını okumak bile istemiyorum. Kör olsaydı gözlerim de okumasaydım, elleri kırılasıca Kezban, neler yazıyor böyle?

Gece karanlığında yürümek, dolmuşta kadın başına kalmak, halk içine mini etek giyip çıkmaktan korkun, çok korkun ve sakın yapmayın! Suçlu baştan sizsiniz, bunu unutmayın ve korkmaya devam edin!

Kulaklık takıp, müzik dinlerken, mırıldanmaktan korkun!

Ağaç olmaktan korkun! Oksijen vermekten, yeşil olmaktan, meyve olmaktan korkun! Çocuklar dallarınızda salıncak kurmayıversin, zaten dışarı çıktıkları da yok! Yol yapılacak yerde yaşamak, hiç olacak iş mi?

Hakkınızı aramaktan korkun, yola çıkıp hak hukuk aramaktan, mahkemeye başvurmaktan korkun! Bu böyle olmaz, olmamalı demekten.

Dans etmekten, hele hele kadınlı erkekli dans etmekten çok korkun!

Okula gidip, okuma yazma öğrenmekten korkun! Kendinizi geliştirirseniz, alışılmışın dışına çıkarsanız, marjinal filan olursunuz. Çok korkun çok!

Parasız kalmaktan, işsiz kalmaktan, sizi alıp götürmelerinden dahası ailenizi alıp götürmelerinden,sağlığınızdan olmaktan, unutulmaktan korkun!

Hayvanlardan korkun kediden, köpekten, kuştan, balıktan. Onları korumaktan korkun!

Hayat kurtarmaktan korkun! Depremde, felakette, afette insanlara yardınm etmekten. Ya birileri müteşekkir kalırsa, korkun, korkun en iyisi siz korkun! Sesinizi çıkarmayın.

Arkadaşlarınızla alkol alırken, eğlenmekten korkun. Aklınıza bir iki fikir gelir, özgürlükçü düşünceler falan. Zaten eğlenmekten ve alkol almaktan da korkmalısınız!

Milli bayramları kutlamaktan, saygı duruşunda durmaktan, bayraktan, bağımsızlıktan, özgürlükten, düşünmekten, yaratmaktan, tarihten, okumaktan, bunlardan bahsetmekten korkun, çok korkun!

En sonunda onlardan korkun! Onlar kötü ve acımasız. Paraları var, yanında olanlar, onları tutanlar. Bir defa yalnız değiller! Her şeyi yapacak güce sahipler ve bunu yapmaktan da çekinmeyecekler. Çok güçlüler. Onlar her yerde. Her yerde gözleri ve kulakları var ve elleri... Sizin hiç şansınız yok onlara karşı. Her şeyinizle çabalasanız bile kaybedeceksiniz. Yalnızsın, kazanamazsın! Siz iyisi mi hiç başlamayın. Oturun uslu uslu yerinizde, ağzınızı açmayın. Çok rahatsız olduysanız gözünüzü yumun.


Yoksa ne olur, hepiniz çok iyi biliyorsunuz!


15.11.2016, Lyon

Yorumlar

Yorum Gönder

Hı hı evet! Hımmm...Devam edin lütfen...hımm..

Popüler Yayınlar