Lyon Başkonsolosluğu'nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Merhaba,

      Öncelikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutluyorum.

Bir cumhuriyetimiz olduğu için çok şanslıyız. Atatürk gibi bir lider, Türk olarak doğduğu için çok şanslıyız. Atalarımızın canları pahasına bize bıraktıkları cumhuriyetimizin kıymetini bilelim. Onu sevip koruyalım, hatta coşkuyla kutlayalım.

Biz kutladık, kutlamalara doyamadık. Hem de evet, bu gurbet ellerde. Türkiye Cumhuriyeti Lyon Başkonsolosluğu'nun verdiği davete, büyük bir sevinç ve gururla katıldık.

Ah nerede o eski bayramlar!

      En güzel kıyafetlerimizi giyindik, süslendik. Arkadaşım Özden ile grupla buluşmak üzere yola çıktık. Hava çok güzeldi.

Sonbahar tüm cömertliğiyle bize bütün renklerini sergiliyordu. Ben ilk defa böyle bir resepsiyona katılacağım için çok heyecanlıydım. Konsolos Bey'i görecek, değişik insanlarla tanışacak, belki daha önce tanıştıklarımla karşılaşacak, hasret giderecektim. Belki güzel Türk yemekleri , hatta belki Türk şarabı da olurdu:) Alkol konusu biraz tartışmalı bir hale geldi bugünlerde biliyorsunuz; ama sonuçta bu bir Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu, yabancı davetliler de var ve Fransa laik bir ülke. İstemeyen içmez sonuçta değil mi? Biiz başkalarını rahatsız etmeden içmesini de biliriz!

      Arkadaşlarım Nedim Bey, Zeyno ve İrem'le buluştuk. Ben yanımda getirdiğim topuklu ayakkabılarımı giydim. Halbuki botlar da güzel olmuştu; ama bir resepsiyona da botla gidilmez artık yani:)

      Davet Lyon'da Cité International denilen bir yerde, Mariott Otelde gerçekleşti. Saat 7'de davetliler salondaydı. Biz de oradaydık tabii ki! Girişte konsolos bey tüm davetlilerin elini sıkarak, davetlileri karşıladı. Bu onu ilk görüşümdü ve sevimli bir insana benziyordu. Güven veren bir tipi vardı. Umarım bu izlenimimde yanılmıyorumdur. Cumhurbaşkanımızın sözlerini yardımcı konsolosun Fransızca okuması ve konsolos bey'in yine Fransızca yapılan konuşmasıyla resepsiyon başlamış oldu.

Bol bol fotoğraf çektim ve çekildim.

      Çok güzel insanlarla tanıştım. Örneğin Grenoble'da yaşayan Harika Hanım'la.

 Sarışın, mavi gözlü bir bomba. Gençken çok canlar yakmış olmalı bu minik kadın. Hala da yakabilir, ona göre. 11 yaşındayken gelmiş Fransa'ya. Üzerinden oldukça zaman geçmiş ve şimdi hafif kırık Türkçe'siyle çok tatlı. Bizi bir zamanlar Cem Sultan'ın kalmış olduğu yerde açtığı pansiyonuna davet etti. Davetini karşılıksız bırakmak istemem açıkçası. Harika Hanım bir oyun yazmış, daha doğrusu Moliere'in bir oyununu günümüze uyarlamış ve şimdi de o oyunu oynayacak bir ekip arıyor. Gönüllü var mı gönüllü?

      Merkezi Lyon'da bulunan İnterpol'den Türk arkadaşlarla tanıştık. Bazılarıyla hemşehri bile çıktık. Onlar da çok hoş insanlar. Ben hep FBI ajanı gibi soğuk insanlar hayal ederdim. (Çünkü bugüne kadar çok FBI ajanı tanıdım ya:) Halbuki daha çok Blues Brothers 'a benziyorlar. Bir bakmışsınız İnterpol hakkında bir röportaj yapmışız. Sorularınız varsa; sorularınızı gönderin, birlikte soralım, bu fırsattan faydalanalım!

      Lyon'da kebapçıdan başka, sahibi Türk olan restaurantlar da varmış. İnanılır gibi değil! Hem de pek meşhur bir Fransız Lokantası. Sahibi de çok kafa, çok güler yüzlü bir adam. Bu da başka bir yazımızın konusu olsun yine.


      En bombasıysa Atatürk'ün yaveri Salih Bozok'un torunu ile tanışmış olmam. Onun da adı Salih. Doğal olarak, adam tam bir Atatürkçü. Aman ne hikayeler var ne hikayeler. Kitap gibi, çok bilgili, çok kültürlü. Buradaki üniversitelerde hocalık da yapmış. Çok saygı değer bir insan olduğu kadar da sıcak kanlı.Onunla tanışmış olmak gurur verici. Tabii ki gelecek yazılarımdan biri ona ayrılacak, buna hiç şüpheniz olmasın. Zaten onunla yapılacak projeleri çoktan planlamaya başladık. (Yine sorularınızı gönderebilir, röportajıma katkı sağlayabilirsiniz.)

      Saat 9'da son bulan davetten sonra arkadaşlarla ve yeni tanıştığımız güzel insanlarla ortamlara aktık. Biraz dans ettik, dans ettirdik. Eğlendik, kurtlarımızı döktük. Kesinlikle on numara bir akşamdı. O kadar keyifliydim ki; insanlar enerjimin kaynağının mutluluk olduğuna inanmakta zorluk çektiler. Bu kadar güzel insanla tanışmışım, cumhuriyet bayramımızı kutlamışız, hem de sevdiklerimle birlikte, hem de elçiliğin davetinde. Gelecek için aklımda güzel projeler, planlar, güzel yazı konuları. Bundan güzel ne olabilir ki! Siz de bana yazın, olur mu?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yaptıklarınızı yazın. Hepinizi saygıyla selamlıyor ve cumhuriyetimizin sonsuza kadar sürmesini diliyorum.

30 Ekim 2016 - Lyon
Parisli Kezban

Yorumlar

  1. Bence de çok kaliteli bir kutlama oldu. Seviyeli, akli basinda, güzel insanlarla tanisma firsati buldugum için mutluyum. Sizi tanidigima özellikle sevindim. Iletisimi ilerde sürdürmek umuduyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bir de kim olduğunuzu öğrensem?

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  2. 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🎆🎇🎈🎈💐🌸🌹🌞🌟🎶🎵🎼🎈🎈🎉🇹🇷🎵🎼🇹🇷🇹🇷

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Yazımı beğenmenize çok sevindim:)

      Sil

Yorum Gönder

Hı hı evet! Hımmm...Devam edin lütfen...hımm..

Popüler Yayınlar